SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI
İmza kampanyasının sahibi ile iletişime geç
Yeminli Mali Müşavirlik (YMM) ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) Mesleki Yeterlilik Sınavları’nın yapıldığı hemen hemen her dönem sınav sorularında hataların olması, bu hatalara ilişkin adayların yaptığı itiraz başvurularının gerekçesiz olarak reddedilmesi ve Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği’nin Tekrar Sınava Girebilme Başlıklı 21′nci maddesi hükmü gereğince sınav hakkını dolduran vatandaşların mesleklerini 2 sene boyunca yapamamalarına ilişkin mağduriyetleri sebebi aşağıda yer alan sorularımın cevaplanması gereği hasıl olmuştur.
1- YMM ve SMMM sınavlarına giren ve bu sınavlara ait sorularda hata(lar) tespit eden vatandaşların itiraz dilekçeleri hangi komisyon tarafından incelenmektedir? Bu komisyonun itirazlara verdikleri cevaplar gerekçeli midir?
2- TÜRMOB’un yaptığı ve Bakanlığınıza sunulan yönetmelik çalışmasında; Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği’nin Tekrar Sınava Girebilme Başlıklı 21′nci maddesi hükmünde yapılacak değişiklikle “Tekrar Sınava Girebilme sürelerinin 2 yıldan 6 aya indirilmesi, sadece kalınan derslerden tekrar sınava girilmesi gibi maddeler var mıdır?
3- Bu Yönetmelik çalışmasına ilişkin olarak Bakanlığınızın herhangi bir çalışması mevcut mudur?
4- Bakanlığınız tarafından, tek dersten kalarak 2 sene boyunca beklemek zorunda kalacak olan adaylar için herhangi bir ek sınav yapılması planlanıyor mu?
5- YMM ve SMMM stajı yapan vatandaşların staj yaptıkları iş yerlerinde kanuna aykırı olduğu halde kendi sigortaların ödemek zorunda kaldıkları doğru mudur? Bakanlığınız bu probleme ilişkin olarak herhangi bir denetimi mevcut mudur? Böyle bir denetim mevcut ise bugüne kadar kaç iş yerine yasaya aykırı bu tutumlarından ötürü işlem yapılmış mıdır?
Bugün TÜRMOB Genel Sekreteri Sayın Yücel Akdemir ile konuştum. Kendisi Maliye Bakanlığına açılan davayı kazandıklarını büyük bir olasılıkla bu ay sonuna kadar Yönetmeliğin Resmi Gazetede yayınlanacağını ve ek sınav ile ilgili bir sınav takvimi belirleyip en geç sene sonuna kadar haklarımızın teslim edileceğini söyledi.
Ayrıca bunu birde mail ile teyit etti. Aşağıdan bu bilginin mailine ulaşabilirsin.
"Sayın ŞENALP,
Öncelikle TÜRMOB 2000 yılında geçici bir madde değil, yönetmelik çıkararak ve Maliye Bakanlığı'nın onayından geçirip, resmi gazetede yayınlamak suretiyle ek sınav hakkı getirmiştir.
Maliye Bakanlığı onay vermeden ve Resmi Gazete'de yayınlanmadan ek sınav hakkı verilmesi söz konusu değildir.
Diğer taraftan 2010 TÜRMOB Genel Kurulu'ndan geçen ve Maliye Bakanlığı'nın uygun görüş verip yayınlamadığı ek sınav hakkı konusunda TÜRMOB tarafından dava açılmış olup, geçtiğimiz günlerde dava sonuçlanmış ve dava kazanılmıştır.
Dava sonucuna istinaden Maliye Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde yönetmeliği yayınlaması beklenmektedir. Yönetmelik yayınlandıktan sonra Birliğimiz tarafından ek sınav hakkı ile ilgili olarak tüm stajyerlere bilgi verilecektir.
Saygılarımla,
Yücel AKDEMİR
Genel Sekreter
Re:
#1606: turmob avukatının kendisini aradığını söyleyen arkadasta,bu ayın sonunda birşeyler olacak demişti...inşallah ramazan ayının bereketi hürmetine olumlu sonuçlar çıkar,hayırlısı dualarimizi eksik etmeyelim.
Re:
Evet arkadaşlar bu paylaşımı arkadaşımız benim facebooktaki paylaşımımdan almıştır ve kesinlikle doğrudur. Bizzat TÜRMOB Genel Sekreteri Sayın Yücel Akdemir ile telefonda görüştüm ve yukarıdaki mailide kendisi tarafıma göndermiştir. Kendisinin ifadesi Maliye Bakanlığına açılan davanın lehlerinde sonuçlandığı ve en geç ay sonuna kadar da Resmi Gazetede Yönetmelik Değişikliğinin yayınlanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti. Ondan sonra da ek sınav için bir takvim belirleyeceklerini bununda en geç yıl sonuna kadar haklarımızın iade edileceğini söyledi.
Re:
maalesef herkese bir ders seçiyorlar bırakmak için!... 70 80 beklediğm desten bana 20 verdiler
6 ay bekleyip dosya açıyor ve daha önce kaldığı derslerden tekrar giriyor.zaten dünyanın heryerinde bu böyle, bizler bu sınavlara ayrı oturumlarda giriyoruz ve geçmiş isek bu iş bitmiştir.tekrar tekrar geçilen derslere girmek tamamen mantıksız ve hukuksuzluktur.zaten Yücel Akdemir her zaman şunu söylemiştir, benim için staj sınavını kazanıp stajını bitiren smmm dir.
| This discussion has been closed. |